Hoedt baalt in het shirt van Southampton
Goodbye

Hoedt mag vertrekken bij Southampton

11 januari 2019 11:45 Wesley Hoedt mag uitkijken naar een andere club. De Nederlandse verdediger van Southampton heeft sinds de trainerswissel geen speelminuten meer gemaakt. ,,Bijna iedereen heb ik nu zien spelen, behalve hem. Het wordt een lastig verhaal", zei coach Ralph Hasenhüttl vrijdag op een persconferentie.

De Oostenrijkse trainer moet Southampton behoeden voor degradatie uit de Premier League. Sinds zijn komst, begin december, koos hij voor een andere achterhoede. Hoedt werd geslachtofferd en zag hoe de 'Saints' van Arsenal (3-2) en Huddersfield Town (3-1) wonnen. De 24-jarige centrale verdediger, die in het verleden voor AZ en Lazio speelde, mag in de winterse transferperiode vertrekken.

,,We sturen geen spelers weg. Maar als hij zich niet gewaardeerd voelt, moet hij bij zichzelf te rade gaan", adviseert de trainer, die afgelopen zomer vertrok bij RB Leipzig. De zesvoudig international heeft nog een contract in Southampton tot de zomer van 2022. Mocht er een club zich melden voor Hoedt, dan is volgens Hasenhüttl de kans groot dat hij verkocht wordt.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android