Trainingskamp

Leverkussen tegen Zwolle: Bosz wint Nederlands onderonsje van Stam

11 januari 2019 16:25 Trainer Peter Bosz heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd tegen een Nederlandse tegenstander winnend afgesloten. Hij zag zijn nieuwe club Bayer Leverkusen ook PEC Zwolle verslaan (3-1).

Kevin Volland en Leon Bailey (2) maakten de doelpunten voor Bayer Leverkusen, dat dinsdag ook al te sterk was voor FC Twente (4-0). Stanley Elbers scoorde in de voorlaatste minuut voor PEC Zwolle, waar Ruben Ligeon vlak voor rust geblesseerd uitviel.

PEC Zwolle voetbalde de tweede oefenwedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Jaap Stam. De nummer zestien van de eredivisie speelde maandag nog gelijk tegen 1. FC Nürnberg (1-1).

'Geen teleurstelling'

Stam gaf in gesprek met RTV Oost aan dat hij het niet realistisch vindt om PEC te vergelijken met Leverkussen. "Maar ik heb hele goede dingen gezien, in de beginfase telde ik vier honderd procent kansen."

Ook Elbers is positief: "We moeten dit niet als een teleurstelling zien", zegt hij na afloop bij zijn club. "We verliezen weliswaar, maar Bayer Leverkusen is een grote tegenstander. De afgelopen twee weken zijn we als team echt sterker geworden."

ANP/RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android