Pol van Boekel
#utrpsv

Van Boekel negeerde VAR tweemaal: 'Ongelukkig moment'

10 februari 2019 19:36 Scheidsrechter Pol van Boekel heeft tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV tweemaal de videoscheidsrechter genegeerd. Dat vertelde arbiter Reinold Wiedemeijer vanuit de videoruimte van de KNVB aan FOX Sports.

Danny Makkelie, de videoscheidsrechter van het duel, adviseerde Van Boekel een strafschop te geven omdat Timo Letschert lang aan het shirt van spits Luuk de Jong van PSV trok. "Hij solliciteerde naar een strafschop, maar Van Boekel blijft eindverantwoordelijk", zei Wiedemeijer.

Uitgegleden

Makkelie vond in de slotfase dat FC Utrecht een strafschop moest krijgen. Denzel Dumfries gleed onterecht uit maar vloerde wel zijn directe tegenstander. "Hij kon er misschien niets aan doen", ging Wiedemeijer verder. "En daarom vond Van Boekel het geen strafschop. Maar de regel is dat hij een overtreding maakt. Daarom vonden wij het wel een strafschop."

'Ongelukkig' 

Ook de hoofdpersoon zelf, Van Boekel, reageerde op alle commotie. "Doordat Dumfries uitglijdt, vind ik het heel ongelukkig", zegt hij voor de camera van FOX Sports.

ANP/RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android