Nieuws

Van Hanegem: 'Ajax moet woensdag écht iets neerzetten'

11 februari 2019 10:13 Na de nederlaag bij Heracles Almelo lijkt Ajax de weg helemaal kwijt te zijn. Willem van Hanegem ziet dat vooral het mentaal niet goed zit bij de Amsterdammers. Een resultaat in de Champions League moet het gevoel van voor de winterstop weer terugbrengen.

In zijn column in het AD laat Van Hanegem weten geschrokken te zijn van het spel van Ajax. "Wat Ajax tegen Heracles liet zien, was onthutsend. Wat weinig tegenstanders voor de winterstop deden tegen Ajax, het hoog druk zetten vlak voor een Champions League wedstrijd, deed Heracles wel, en met succes."

Vrijwel de gehele verdediging kon Van Hanegem niet bekoren. "Die rechtsback, Kristensen hoort helemaal niet bij Ajax te spelen. Daley Blind is voor veel geld uit Engeland gehaald maar hij is geen speler die de leiding neemt. Tagliafico wordt in mijn ogen ten onrechte zo enorm bewierookt. Het is een aardig linksback, maar hij moet het vooral hebben van rauzen en knotsen en pakt regelmatig onnodige kaarten."

De Kromme denk dat een resultaat tegen Real Madrid woensdag, cruciaal is voor de rest van het seizoen van Ajax. "Real Madrid is na een slechte periode weer omhoog gekrabbeld en lijkt de goede vorm weer te hebben. Ze moeten echt iets neerzetten woensdag. Lukt dat niet, dan is PSV vertrokken."

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android