Nieuws

Overmars: 'De verloren titel achtervolgt ons nog lang'

12 februari 2019 13:57 Het verloren kampioenschap van Ajax bij De Graafschap doet nog altijd pijn bij de directeur voetbalzaken bij Ajax. "Het was een sportief debacle, zoiets komt eens in de twintig jaar voor, daar kan ik mee leven. Het volgende seizoen zijn we geen kampioen geworden omdat we in de finale van de Europa League stonden, dat vergeten veel mensen."

In gesprek met het NRC Dagblad laat Overmars weten nog altijd trots te zijn op het halen van de finale. "Ik zie het als een dubbele titel, het halen van een finale geeft mij enorm veel voldoening. Dat het daarna niet helemaal loopt in de competitie is begrijpelijk. Zo’n reeks van negentien extra wedstrijden valt haast niet te combineren met een competitie. Schalke-uit gingen we helemaal tot aan het gaatje, drie dagen later worden we van het veld getikt bij PSV. Dan hoor je: ‘Lekker om in een ritme te zitten’. Ja, de eerste maanden, daarna loopt de energietank leeg. Dat is geen excuus, maar wel de reden dat we achter de feiten aanliepen."

Het behouden van een succesvol team is volgens Overmars bij Ajax haast onmogelijk. "Spelers bij Barcelona blijven vijf jaar, bij Ajax niet meer. Na het succes in de Europa League vertrokken ook een hoop belangrijke spelers. Dan kan je eigenlijk opnieuw beginnen met bouwen aan een team. Ik heb daar vrede mee want ik weet hoe dat is bij Ajax, bouwen aan de lange termijn is moeilijk."

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android