Nieuws

Blind hoopt op United in kwartfinale

14 maart 2019 13:57 Daley Blind hoeft niet lang na te denken als hij mag zeggen wie zijn favoriete tegenstander voor Ajax in de kwartfinale is. ,,Dat lijkt me duidelijk", zei de international die afgelopen zomer na vier jaar Manchester United terugkeerde bij Ajax. ,,Ja, voor mij zou United het mooiste zijn."

De kans dat Ajax vrijdag na 12.00 uur daadwerkelijk aan United wordt gekoppeld, is één op zeven. Het is namelijk een open loting zonder plaatsing, waarbij ploegen uit hetzelfde land ook tegen elkaar kunnen loten. De kans op een Engelse tegenstander is groot. Behalve United zijn ook Manchester City, Liverpool en Tottenham Hotspur nog in de race. FC Barcelona, Juventus en FC Porto zijn de andere mogelijke opponenten van de club uit Amsterdam.

Trainer Ten Hag kijkt ook uit naar vrijdag, als er rond het middaguur in Nyon wordt geloot voor de kwartfinales en halve finales. Hij liet zich niet verleiden tot het noemen van een favoriete tegenstander. ,,Omdat ik er toch geen invloed op heb", verklaarde hij. ,,Ik richt me helemaal op zondag, omdat we dan bij AZ moeten winnen."

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android