Ontwikkeling

Transformatie: Van Dijk door de jaren heen

14 maart 2019 20:00 Virgil van Dijk is bij Liverpool uitgegroeid tot een verdediger van wereldformaat. Veel voetballiefhebbers bestempelen de Nederlander op dit moment zelfs als beste verdediger ter wereld. Hieronder een overzicht van Van Dijk door de jaren heen.

Willem II

Virgil van Dijk begon in de jeugdopleiding van Willem II. Bij de Tilburgers is Van Dijk nooit gedebuteerd in de hoofdmacht. De verdediger kreeg geen contract aangeboden waarna hij vertrok naar FC Groningen. In Tilburg zullen ze nog lang balen dat ze Van Dijk zo makkelijk hebben laten gaan.

FC Groningen

Bij FC Groningen maakte Van Dijk zijn debuut in het profvoetbal. In twee seizoenen kwam Van Dijk 57 keer uit voor de Trots van het Noorden en was hij goed voor vijf doelpunten. Bij FC Groningen debuteerde hij als aanvallende middenvelder, pas later kwam hij in de verdediging te staan.

Celtic FC

Van Dijk transfereerde in de zomer van 2013 naar de Schotse topclub Celtic. In Schotland werd hij drie achtereenvolgende seizoen kampioen en verdiende hij een transfer naar Southampton in de Premier League.

Southampton FC

In Engeland kwam Van Dijk te spelen onder huidig bondscoach Ronald Koeman. De centrale verdediger wist zich snel aan te passen aan het niveau van de Premier League en waren verschillende topclubs geïnteresseerd in de diensten van Van Dijk. De Nederlander diende een tranferverzoek in bij de leiding van Southampton, maar kreeg te horen dat hij niet mocht vertrekken. Hierdoor belande hij in een conflict met de clubleiding en zat Van Dijk enige tijd op de bank.

Liverpool FC

Eind 2017 kochten The Reds Van Dijk voor maar liefst 84,5 miljoen euro en werd de Nederlander de duurste verdediger ooit. In Liverpool maakt de 24-voudig international van Oranje vanaf het eerste moment indruk en is hij uitgegroeid tot de leider van het elftal van Jürgen Klopp

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android