Nieuws

Chelsea ook in Kiev veel te sterk voor Dinamo

14 maart 2019 21:25 De Europa League kan het teleurstellende seizoen voor Chelsea nog enigszins redden. De Londenaren bereikten donderdag de kwartfinales. Chelsea was met 5-0 te sterk voor Dinamo Kiev. Een week eerder won het elftal van de Italiaanse trainer Maurizio Sarri de thuiswedstrijd met 3-0.

Van spanning was in Kiev geen sprake. Olivier Giroud opende al na vijf minuten de score. De Franse aanvaller verdubbelde na ruim een half uur de voorsprong. Ook het derde doelpunt viel nog in de eerste helft. De Spaanse verdediger Marcos Alonso scoorde.

Na de pauze was Giroud voor de derde keer trefzeker. Hij kopte de bal binnen na een vrije trap van Willian. De laatste treffer kwam op naam van Callum Hudson-Odoi.

De Engelse clubs doen het dit seizoen goed in de Europese toernooien. Manchester City, Tottenham Hotspur, Manchester United en Liverpool bereikten de afgelopen dagen de kwartfinales van de Champions League. Arsenal kan zich later op donderdag nog plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

ANP/VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android