Nieuws

Ajax in koker voor loting kwartfinales CL

15 maart 2019 05:37 Ajax weet even na 12.00 uur op welke tegenstander het in de kwartfinale van de Champions League stuit. De kans bij de loting op een Engelse tegenstander is groot omdat Manchester City, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur nog in de race zijn.

Ajax verloor twee jaar geleden van United in de finale van de Europa League. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum komen voor Liverpool uit. En bij de Spurs spelen de oud-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Davinson Sánchez.

De Champions League gaat verder zonder Duitse clubs. FC Barcelona, met Lionel Messi en Luis Suárez, Juventus (Cristiano Ronaldo) en FC Porto zijn de andere mogelijke tegenstanders voor Ajax.

Er wordt in Nyon geloot voor de kwartfinales en direct ook voor de halve finales. Het gaat om een open procedure, zonder plaatsing, waarbij ploegen uit hetzelfde land ook tegen elkaar kunnen loten.

De speeldata zijn: 9-10 en 16-17 april (kwartfinales), 30 april-1 mei, 7-8 mei (halve finales). De finale is op zaterdag 1 juni in Estadio Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android