Nieuws

Juventus vaak te sterk voor Ajax

15 maart 2019 13:27 Ajax bewaart weinig goede herinneringen aan Juventus, de komende tegenstander in de kwartfinales van de Champions League. Van de twaalf eerdere ontmoetingen met de 'Oude Dame' uit Turijn won de formatie uit Amsterdam er slechts twee. Vier onderlinge confrontaties eindigden onbeslist en Juventus greep zesmaal de winst.

De eerste zege van Ajax op Juventus was meteen de mooiste. Met het enige doelpunt in de finale bezorgde Johnny Rep zijn club op 30 mei 1973 in Belgrado opnieuw de Europa Cup 1. De meest pijnlijke nederlaag tegen Juventus leed Ajax op 22 mei 1996, toen de Italiaanse grootmacht in de finale van de Champions League na een gelijke stand (1-1) via strafschoppen te sterk was. Edgar Davids en Sonny Silooy misten namens Ajax vanaf 11 meter.

In een uitzending van Andere Tijden Sport beweerde de Italiaanse wetenschapper Giuseppe d'Onofrio zes jaar geleden dat de spelers van Juventus voorafgaand aan die finale verboden stimulerende middelen hadden gebruikt.

Juventus versloeg Ajax in het voorjaar van 2010 ook in de laatste dubbele ontmoeting. De regerend kampioen van Italië won de uitwedstrijd van het duel in de UEFA Cup met 2-1. Miralem Sulejmani opende nog wel de score voor Ajax, maar vervolgens trof Amauri tweemaal duel. De wedstrijd in Turijn eindigde onbeslist: 0-0.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android