Nieuws

Ronaldo terug in Portugese selectie

15 maart 2019 13:51 Cristiano Ronaldo keert na ruim een half jaar afwezigheid terug in de Portugese selectie. De 34-jarige aanvaller is na een roerige periode weer beschikbaar voor bondscoach Fernando Santos. Ronaldo verhuisde na het WK van Real Madrid naar Juventus en raakte ook verzeild in een juridische affaire met een Amerikaanse vrouw, die beweert jaren geleden door hem te zijn verkracht.

De recordinternational en topschutter aller tijden van Portugal, goed voor 85 doelpunten in 154 interlands, ontbrak daardoor sinds het WK steeds in de selectie van Santos. Zonder Ronaldo wist Portugal zich te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League, die komende zomer in eigen land wordt gespeeld. De regerend kampioen van Europa treft Zwitserland in de halve finale.

Ronaldo, die het met Juventus in de kwartfinales van de Champions League gaat opnemen tegen Ajax, behoort nu tot de selectie van 25 man voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne en Servië. Die duels zijn op 22 en 25 maart in het stadion van Benfica.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android