PSV

Ontwikkeling Van Bommel geen verrassing: 'Mark is een geboren leider'

15 maart 2019 15:04 Erik Pieters geniet van de ontwikkeling die Mark van Bommel als trainer doormaakt. De linksback van het Franse Amiens SC speelde in het verleden bij PSV en het Nederlands elftal verleden samen met de huidige trainer van de landskampioen. "Geweldig om te zien hoe hij het doet", zegt de linksback tegen VTBL.

Pieters, die momenteel op huurbasis speelt in de Ligue 1, zag als speler al een trainer in Van Bommel. "Mark is een geboren leider. Om eerlijk te zijn zag ik het al toen ik voor het eerste met hem in aanraking kwam bij Oranje. Hij was toen al een type speler dat bezig was met andere spelers en alles eromheen. Hij heeft me toen enorm geholpen en later toen ik bij PSV kwam ook."

Mooie ontwikkeling

Volgens Pieters is de route die Van Bommel heeft gekozen de juiste. "Hij heeft het slim aangepakt. Eerst ervaring opgedaan als assistent van Bert van Marwijk en later nog in de jeugd van PSV. Op het moment dat hij hoofdtrainer werd, was de kans klein dat Mark zou falen. Zijn rugzak qua ervaring is goed gevuld, zowel als trainer en als speler. Je ziet nu ook dat alles eruit komt en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Hij past geweldig bij PSV en PSV bij hem."

Pieters speelde zelf uiteindelijk vijf jaar bij PSV en die club heeft daardoor nog altijd een streepje voor bij de linksback. Hij voorspelt dan ook een landstitel voor zijn oude club. "PSV wordt kampioen! Dat zeg ik op basis van wat ik heb gezien. Al is Ajax natuurlijk ook hartstikke goed bezig. Zij hebben niet voor niets Real Madrid over twee wedstrijden verslagen. Maar als ik moet kiezen tussen Ajax en PSV, dan kies ik PSV. Logisch denk ik!"

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android