Champions League

Ziyech: 'Juventus wordt twee keer de wedstrijd van ons leven'

15 maart 2019 16:35 Hakim Ziyech heeft gereageerd op de Champions League-loting van vrijdagmiddag, waar Ajax in de kwartfinale aan Juventus werd gekoppeld. De spelmaker van de Amsterdammers weet dat het lastig wordt, maar is tevreden met de Italiaanse tegenstander.

"Ik hoop altijd op een mooie club, dus met Juventus ben ik zeer tevreden", begint Ziyech op de officiële website van Ajax. "Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans."

"Wij hebben gewoon een heel sterk team, iedereen vult elkaar goed aan. Neem bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Real Madrid. Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds. Hier leef je naartoe als voetballer en als team. Dit wordt gewoon weer twee keer de wedstrijd van ons leven."

'Juventus meer dan Ronaldo' 

"Ze spelen heel compact, zijn dodelijk in de counter. Daar loeren ze echt op. Juventus is meer dan Cristiano Ronaldo, het is echt een collectief. Maar hij is natuurlijk wel het puntje op de i binnen zijn team."

Ziyech speelde op het WK al tegen Ronaldo en vertelt hoe hij dat beleefde. "Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo. Maar als er eenmaal is afgetrapt, verdwijnt dat gevoel meteen. Dan is het gewoon focus op je eigen wedstrijd. Portugal won met 1-0, kopbal Ronaldo. Hij is wel echt een killer natuurlijk: één kans, één goal. Dat liet hij toen ook weer zien."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android