Nieuws

FC Twente wint met 5-0 en loopt verder uit

15 maart 2019 22:00 FC Twente heeft in de 29e speelronde zijn dominantie in de eerste divisie nogmaals getoond. De riante koploper versloeg in de Grolsch Veste FC Volendam met ruime cijfers, 5-0. Twente liep weer wat uit op de concurrentie want van de naaste achtervolgers Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch wist alleen Sparta te winnen.

In Enschede stond het na een kwartier al 2-0. Javier Espinosa en Ricardinho waren daar verantwoordelijk voor. Peet Bijen (33e minuut) en Aitor Cantalapiedra (35e) beslisten met hun doelpunten de wedstrijd al voor rust. Daarna maakte Jari Oosterwijk nog de vijfde treffer.

Go Ahead Eagles blameerde zich door met 1-1 gelijk te spelen tegen voorlaatste Helmond Sport. Sparta profiteerde van het puntenverlies van de Eagles door met 3-1 te winnen bij Almere City FC. De Rotterdammers klimmen naar de tweede plaats op elf punten achterstand van Twente, dat 66 punten heeft.

Nummers drie en vier

Achter de nummer drie Go Ahead (54 punten) blijft Den Bosch vierde met 52 punten. In Nijmegen liep de Brabantse ploeg tegen een grote zeperd aan. NEC won met 5-0 en de Duitser Jonathan Okita scoorde drie keer.

De 29e speelronde gaat ook de boeken in met een speciale vermelding voor Bryan Smeets. De aanvaller van TOP Oss maakte er twee tegen Jong Ajax (2-1 winst) en over zijn eerste zal nog lang worden nagesproken. Vanaf eigen helft schoot hij de bal met een lange boog over de Kroatische keeper Dominik Kotarski het doel in.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android