'Daders vinden'

Ajax biedt hulp aan na vondst granaat ADO Den Haag

09 april 2019 15:16 Ajax heeft zijn hulp aangeboden in het onderzoek naar wie de handgranaat aan het supportershome van ADO Den Haag heeft gehangen. "Mocht de politie ons nodig hebben bij het onderzoek naar de dader of daders, dan werken wij daar natuurlijk aan mee."

Dat zei een woordvoerder van Ajax vanmiddag. De directie heeft meteen contact opgenomen met hun collega's van ADO Den Haag nadat het nieuws over de granaat bekend was geworden. "Dit is een levensgevaarlijke situatie die we uiteraard afkeuren."

Bij het supportershome van ADO Den Haag werd vanochtend een granaat gevonden. Het was met duct tape aan een deur bevestigd. Op foto's is te zien dat er ook drie kruizen op het gebouw waren gespoten. Dat is mogelijk een verwijzing naar het stadswapen van Amsterdam.

Eerdere bekladdingen door fans ADO

In februari werden in Amsterdam enkele plekken, waaronder het standbeeld van de Dokwerker, met groene en gele verf beklad. Fans van ADO plaatsten foto's van die bekladdingen zelf online. De Haagse club sprak toen zijn afschuw uit over de bekladdingen.

Ajax speelt morgen thuis tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De harde kern van ADO onderhoudt warme banden met de fans van de kampioen uit Turijn. De gemeente Amsterdam kondigde vorige week al extra veiligheidsmaatregelen aan rond het duel tussen de huidige koplopers van de eredivisie en Serie A. Er is extra politie op de been en agenten mogen preventief fouilleren.

Maatregelen gaan vanavond in

De maatregelen gaan vanavond in en duren tot en met donderdagnacht. Volgens de gemeente is bekend dat de Turijnse voetbalclub banden heeft met clubs 'waar Ajax minder goed bevriend mee is'.

RTL Nieuws / ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android