Nieuws

De Graafschap - Ajax wordt mogelijk op vrijdagmiddag gespeeld

17 april 2019 09:55 Het bereiken van de halve finale van de Champions League heeft ook gevolgen voor de eredivisie. De wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax stond oorspronkelijk gepland voor zondag 28 april, maar wordt mogelijk verplaatst naar vrijdag 26 april, in de middag.

De Gelderlander schrijft dat de verplaatsing van het duel zorgt voor sportieve en organisatorische uitdagingen voor de Superboeren. Op vrijdag is het ook Koningsnacht, waar veel politie-inzet voor nodig is. Daarom wordt de wedstrijd misschien op vrijdagmiddag gespeeld.

Degradatiestrijd

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap zegt dat de verplaatsing ook gevolgen heeft voor de degradatiestrijd.  "Door de verplaatsing zouden wij drie belangrijke wedstrijden spelen in zeven dagen. Ook wijkt de KNVB dan af van de stelregel dat de laatste twee eredivisieduels op hetzelfde moment gespeeld moeten worden. We gaan woensdag weer in overleg met de KNVB. Voor ons is in de middag voetballen helemaal geen optie, maar uiteindelijk heb je als club niets te zeggen, de KNVB bepaalt het programma."

 

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android