Nacompetitie

De Jong hoort klus af te maken bij De Graafschap: 'Anders zou hij iedereen in de maling nemen'

15 mei 2019 15:51 Henk de Jong is momenteel nog trainer van De Graafschap, maar maakt volgend seizoen de overstap naar SC Cambuur. Zoals het er nu naar uitziet treffen juist die twee clubs elkaar in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs voor promotie naar de eredivisie. Een lastige situatie voor Henk de Jong. Al valt dat volgens Gert-Jan Verbeek wel mee.

"De Jong heeft het hele jaar geroepen dat hij De Graafschap wil behouden voor de eredivisie. Hij zou iedereen bij de Graafschap in de maling nemen als hij op de tribune zou plaatsnemen. Dat past ook helemaal niet bij Henk", zegt de oud-trainer van onder meer sc Heerenveen tegenover het AD

Ontslag

"Hij heeft toch volgend jaar pas een contract bij Cambuur? Dat is hetzelfde als een scheidsrechter uit Heerenveen geen wedstrijd van SC Heerenveen zou kunnen fluiten. Als professional dien je objectief te kunnen zijn", vindt Verbeek.

Enkel een gebrek aan vertrouwen kan de situatie veranderen denkt Verbeek. "Als één van beide partijen (Cambuur of De Graafschap, red.) geen vertrouwen heeft in een goede afloop, dan moet je twee wedstrijden voor het einde uit elkaar gaan. Maar als beide clubs het vertrouwen naar elkaar uitspreken en er wordt naar eer en geweten gehandeld, dan lijkt het mij geen probleem.”

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android