Nieuws

Ajax stelt 34e landstitel veilig

15 mei 2019 21:27 Ajax is voor de 34e keer kampioen van Nederland. De club stelde de titel veilig met een uitzege op De Graafschap: 4-1.Lasse Schöne bracht Ajax in de 37e minuut op voorsprong. Youssef El Jebli maakte drie minuten later gelijk. Weer vier minuten later maakte Nicolás Tagliafico het tweede doelpunt van Ajax. In de tweede helft tekende Dusan Tadic met zijn 27 en 28e competitietreffer ook nog voor 3-1 en 4-1. Zo werd de Serviër samen met PSV'er Luuk de Jong topscorer van de eredivisie.Ajax kon de titel sinds zondag al nauwelijks meer ontgaan. De club verdedigde in de laatste speelronde een voorsprong van drie doelpunten en veertien doelpunten op PSV.GehuldigdAjax nam in Doetinchem afscheid van een succesvol seizoen, met winst van de KNVB-beker en een plaats in de halve finale van de Champions League. Trainer Erik ten Hag en zijn spelers worden donderdagmiddag vanaf 16.00 uur op het Museumplein gehuldigd.De Graafschap is als zeventiende geëindigd. De club moet degradatie in de play-offs zien te voorkomen. SC Cambuur is de eerste tegenstander van De Graafschap. Trainer Henk de Jong van De Graafschap gaat volgend seizoen aan de slag bij SC Cambuur.

DOETINCHEM (ANP) - Ajax is voor de 34e keer kampioen van Nederland. De club stelde de titel veilig met een uitzege op De Graafschap: 4-1.

Lasse Schöne bracht Ajax in de 37e minuut op voorsprong. Youssef El Jebli maakte drie minuten later gelijk. Weer vier minuten later maakte Nicolás Tagliafico het tweede doelpunt van Ajax. In de tweede helft tekende Dusan Tadic met zijn 27 en 28e competitietreffer ook nog voor 3-1 en 4-1. Zo werd de Serviër samen met PSV'er Luuk de Jong topscorer van de eredivisie.

Ajax kon de titel sinds zondag al nauwelijks meer ontgaan. De club verdedigde in de laatste speelronde een voorsprong van drie doelpunten en veertien doelpunten op PSV.

Gehuldigd

Ajax nam in Doetinchem afscheid van een succesvol seizoen, met winst van de KNVB-beker en een plaats in de halve finale van de Champions League. Trainer Erik ten Hag en zijn spelers worden donderdagmiddag vanaf 16.00 uur op het Museumplein gehuldigd.

De Graafschap is als zeventiende geëindigd. De club moet degradatie in de play-offs zien te voorkomen. SC Cambuur is de eerste tegenstander van De Graafschap. Trainer Henk de Jong van De Graafschap gaat volgend seizoen aan de slag bij SC Cambuur.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android