Opmerkelijk

Arsenal laat Mkhitaryan buiten de selectie voor de Europa League-finale vanwege veiligheidsredenen

21 mei 2019 13:30 Arsenal heeft bekend gemaakt dat Henrikh Mkhitaryan niet bij de selectie ziet voor de Europa League-finale tegen Chelsea. De finale wordt in Baku, in Azerbeidzjan gespeeld. Tussen Armenië, het land waar Mkhitaryan geboren is, en Azerbeidzjan zijn er al jaren politieke spanningen waardoor het niet veilig is voor de middenvelder.

In een statement op de website laat Arsenal weten het enorm te balen dat de Armeen niet inzetbaar is tijdens de finale. "Wij zijn erg teleurgesteld dat we Henrikh Mkhitaryan thuis moeten laten voor de finale tegen Chelsea. We hebben alle mogelijke opties bekeken, maar in overleg met Micki en zijn familie is er besloten om hem niet mee te nemen."

The Gunners hebben ook de UEFA in een brief laten weten dat ze niet blij zijn dat een speler de finale mist vanwege deze omstandigheden. "Bij de UEFA hebben we onze zorgen laten weten. Micki is een belangrijke speler voor ons team, het doet pijn om hem kwijt te zijn in de finale. Ook voor de speler is het pijnlijk, hij mist een grote Europese finale."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android