De beroemde goal van Smeets tegen Ajax in 2016
Nieuws

Ajax-plaaggeest Smeets voor twee jaar naar Sparta

13 juni 2019 14:16 Bryan Smeets voetbalt vanaf komend seizoen weer in de eredivisie. De 26-jarige middenvelder ondertekende donderdag een contract voor twee jaar bij Sparta, dat eind vorige maand promoveerde.

Smeets komt over van TOP Oss. Met die club ging hij in de halve eindstrijd van de play-offs tegen Sparta ten onder. Eerder voetbalde Smeets bij MVV, De Graafschap en SC Cambuur.

''Bryan heeft in het verleden bewezen over veel kwaliteiten en een goede mentaliteit te beschikken. We zijn ervan overtuigd dat hij ook op het hoogste niveau van waarde kan zijn'', zegt Henk van Stee, technisch directeur van Sparta.

Ajax

Smeets werd vooral bekend door zijn beroemde goals tegen Ajax en Jong Ajax. In 2016 betekende zijn 1-1 namens De Graafschap dat de Amsterdammers hun landstitel niet prolongeerden.

Afgelopen voetbaljaar scoorde de middenvelder twee keer tegen Jong Ajax. Een treffer tegen de beloften uit de hoofdstad maakte hij van eigen helft. Smeets sprak daarover in VTBL. 

Sparta voegde dinsdag al Laros Duarte van PSV toe aan de spelersgroep voor komend seizoen. Hij speelde sinds januari al op huurbasis voor de Rotterdammers.

ANP/VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android