MAGAZINE

Janssen opnieuw oneens met Van Gaal: 'Voor Frenkie is altijd plaats'

13 juni 2019 14:59 Theo Janssen weet zeker dat Frenkie de Jong komend seizoen 'een van de bepalende spelers' wordt bij FC Barcelona. Dat zegt de vaste VTBL-analist in het nieuwe VTBL powered by FourFourTwo-magazine.

"Geloof me: Frenkie wordt komend seizoen een van de bepalende spelers", aldus de ex-middenvelder in zijn vaste column in het blad.

Daarmee is Janssen het opnieuw niet eens met Van Gaal, zijn oude trainer met wie hij ook al van mening verschilde tijdens een uitzending van VTBL.

Van Gaal vroeg zich eerder in de uitzending al hardop af, of De Jong snel een basisplaats bij Barça kan verwachten. "Het is niet zo makkelijk om die andere jongens eruit te spelen", sprak de oud-bondscoach toen.

Van Gaal herhaalde die woorden onlangs bij FOX Sports. "Frenkie gaat het moeilijk krijgen."

Janssen is juist het tegenovergestelde van mening. De VTBL-analist vermoedt dat De Jong zich snel zal laten gelden bij Barcelona.

"Ze hebben juist behoefte aan zo’n type, want ze zijn te veel afhankelijk geworden van Messi", aldus Janssen in het magazine.

"Ze hadden eerst Iniesta die uit het niets een mannetje kon passeren. En Xavi had zijn steekpass. Frenkie kan degene zijn die het spel van Barcelona gaat versnellen en vertragen."

VTBL powered by FourFourTwo

Lees de gehele column van Theo Janssen, en nog veel meer, in de nieuwe VTBL powered by FourFourTwo.

VTBL powered by FourFourTwo

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android