Transfer

Mats Hummels keert definitief terug bij Borussia Dortmund

19 juni 2019 13:56 De kogel is door de kerk. Mats Hummels keert definitief terug in het shirt van Borussia Dortmund. De 30-jarige verdediger komt, voor een bedrag dat kan oplopen naar 38 miljoen euro, over van Bayern München.

Hummels verliet Der Rekordmeister in 2008 ook al voor Borussia Dortmund. Uiteindelijk speelde de verdediger liefst zeven jaar in het Ruhrgebied, voordat hij terugkeerde naar München. Drie jaar later ruilt Hummels wederom het rode tenue in voor geel-zwart.

Successen

De eerste periode van Hummels in Dortmund was er een met veel succes. Zo werd hij twee keer landskampioen, won hij de DFB-Pokal en de Duitse Supercup. Daarnaast werd in 2013 ook de finale van de Champions League bereikt. Deze ging verloren tegen uitgerekend Bayern München.

Dortmund hoopt na lange tijd zonder landstitel het succes van weleer te herhalen. Naast Hummels versterkte Die Schwarzgelbe zich ook al met Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) en Nico Schulz (TSG Hoffenheim). 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android