Transfer

'Daley Blind op de radar bij Atlético Madrid'

24 juni 2019 19:42 Daley Blind is in beeld bij Atlético Madrid. De Spaanse club is al een tijdje bezig om de centrale verdediger Mario Hermoso te halen, maar dat lijkt onmogelijk. Atleti heeft een plan B en daarin wordt de huidige verdediger van Ajax als optie genoemd.

Dat meldt Marca maandagavond. RCD Espanyol heeft een vraagprijs van 40 miljoen euro vastgesteld voor Hermoso. Atlético Madrid is niet van plan om daarmee akkoord te gaan en heeft al twee andere mogelijkheden genoteerd: Daley Blind en Nicolas Otamendi. 

De Spaanse krant schrijft dat Blind, net als Hermoso, als linksback en centrale verdediger uit de voeten kan. En dat is een voordeel bij de Oranje-international. Diego Simeone is echter al eerder onder de indruk geraakt van verdediger Otamendi. Het is alleen de vraag of de Madrilenen het hoge salaris van de 31-jarige Argentijn kunnen betalen. 

Daley Blind vertrok vorige zomer van Manchester United voor zestien miljoen euro naar Ajax. Op dit moment heeft hij nog een contract tot medio 2022 bij de Amsterdammers. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android