Teleurstelling bij de Oranjevrouwen.
Nieuws

Strijdend Oranje redt het niet en moet wereldtitel aan VS laten

07 juli 2019 18:47 Het is het Nederlands elftal niet gelukt om wereldkampioen voetbal te worden. In de finale van het WK in Frankrijk was de VS met 2-0 te sterk.

Nederland hield de VS lang op 0-0. In iedere andere wedstrijd scoorden de Amerikanen telkens snel, nu was de Oranje-defensie scherp, maar ook de paal en keepster Sari van Veenendaal hielpen een flinke hand.

Penalty na VAR

Maar de VS was beter, bleef beter, en dat leverde jammer genoeg voor de vrouwen in het oranje ook een goal op. Stefanie van der Gragt haalde Alex Morgan neer en na het bekijken van de beelden gaf de scheidsrechter een penalty. Na 61 minuten was het dan toch 1-0 voor de VS.

Nederland ging vervolgens vol in de aanval, maar in plaats van de 1-1, viel de 2-0. In de 69ste minuut stoomde Rose Lavelle naar voren. Ze werd niet aangepakt en schoot onberispelijk raak.

Vrije trap

De vele pogingen daarna ten spijt, een overwinning voor Oranje zat er niet meer in. Sherida Spitse kwam nog het dichtstbij met een vrije trap, maar die ging naast. De wereldtitel ging naar de VS, en het lag aan de uitblinkende Sari van Veenendaal dat het geen heel pijnlijke uitslag werd.

RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android