GelreDome
Nieuws

Vitesse akkoord met Arnhemse plannen voor Songfestival

10 juli 2019 09:05 Vitesse is onder bepaalde voorwaarden akkoord gegaan met de plannen van gemeente Arnhem om het Eurovisie Songfestival naar Gelderland te halen. Mocht het evenement naar Arnhem komen, heeft dat grote gevolgen voor de voetbalclub.

De gemeente Arnhem wil het evenement namelijk houden in de GelreDome, de thuishaven van Vitesse. De geel-zwarten kunnen dan acht weken lang geen thuiswedstrijd spelen. Daar is nu een oplossing voor gevonden. Mocht het zover komen, dan speelt Vitesse de laatste drie thuiswedstrijden van de competitie en mogelijk de play-off wedstrijd(en) in een tijdelijk stadion.

 

Eenmalige kans

"Onze eerste reactie was: natuurlijk gaan wij niet buiten GelreDome spelen", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van Vitesse. "Aan de andere kant beseffen we ook dat het een unieke en eenmalige kans is die voorbij komt voor onze stad en onze regio. Daarom zijn we de gesprekken aangegaan. Ons uitgangspunt is vanaf het begin heel duidelijk geweest: alleen onder bepaalde voorwaarden zijn we bereid in te stemmen."

Of het Songfestival daadwerkelijk naar Arnhem komt, is niet nog bekend. De gemeente heeft net als vier andere steden een bidbook ingeleverd bij de organisatie. "Indien het Arnhem wordt, moeten we concreet aan de gang met het scenario van het tijdelijke stadion. De provincie, gemeente Arnhem en Vitesse hebben op een bijzonder constructieve en intensieve manier samengewerkt, wat ongetwijfeld in de toekomst ook verder haar vruchten zal afwerpen", aldus Van Wijk.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android