Van Beek (rechts) in duel met Vincent Janssen
Opmerkelijk

Dramatisch duel tegen AZ kostte Van Beek transfer naar Monaco

10 juli 2019 10:36 Sven van Beek was in 2016 bijna speler van AS Monaco. Bíjna, want zijn transfer naar Frankrijk ketste op het laatste moment af.

Feyenoord ging begin januari 2016 op bezoek bij AZ en verloor, mede door drie goals van Vincent Janssen, met 4-2. "Het werd een drama-middag en Monaco haakte af. We waren er helemaal uit, het was nog een kwestie van tekenen", zegt Van Beek tegen Voetbal International.

De verdediger denkt dat de transferperikelen iets te maken hadden met zijn prestatie. "Onbewust was dat toch erin geslopen", aldus Van Beek, die niet eens hoefde te spelen. "Maar ik wilde zelf. Op een goede manier weggaan, dat was het doel en ik voelde me goed."

De Ligt

Nu, ruim drie jaar later, speelt Van Beek mede door veel blessures nog altijd bij Feyenoord. Hij kijkt met jaloezie naar Matthijs de Ligt. "Een paar jaar geleden zat ik min of meer in zijn positie. Hij is verder natuurlijk, maar ik hing tegen Oranje aan en kon een mooie transfer maken naar AS Monaco."

Toch hoopt de 24-jarige verdediger ooit nog een stap naar het buitenland te maken. "Engeland, Duitsland, Frankrijk; prachtige competities, maar Italië spreekt me heel erg aan. Ik snap De Ligt wel als-ie naar Juventus gaat, een geweldige club."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android