Interview

Luuk de Jong trekt veel met Wöber op: 'Paar keer samen op stap geweest'

12 juli 2019 11:31 Luuk de Jong is sinds kort speler van Sevilla. In de Spaanse stad wordt de spits op weg geholpen door oud-Ajacied Maximilian Wöber. De twee blijken elkaar al te kennen voordat De Jong bij Sevilla terecht kwam. "Hij is een vriend van mijn broer."

Dat zegt De Jong in gesprek met het Spaanse Marca. "Ik ken hem van Ajax inderdaad. We hebben elkaar toen een aantal keer gesproken en we zijn ook een paar keer op stap geweest omdat hij een vriend van mijn broer Siem is. Zij hebben samengespeeld bij Ajax. Hij is een erg aardige jongen en hij helpt me."

 

Buitenlands avontuur

De Jong hoopt dat zijn tweede buitenlandse avontuur beter verloopt dan zijn eerste. Toen kwam De Jong uit voor Borussia Mönchengladbach. "Het is volgens mij acht jaar geleden dat ik voor Gladbach tekende. Ik was jong en ik speelde in een enorm verdedigend Duits team. Ik voelde me daar nooit echt op mijn gemak.

De aanvaller verwacht beter bij Sevilla te passen, dan destijds bij Gladbach. "Ik ben een speler die gewend is aan aanvallend voetbal, dat mijn team altijd op zoek is naar het doel van de tegenstander. Ik moet toegeven dat het een moeilijke periode is geweest, hoewel ik er ook veel van geleerd heb. Dit soort ervaringen doe je op in het leven. Ik ben nu 28 en ben beter dan ooit."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android