Interview

CL-uitschakeling dreunt nog altijd na bij Ajax: 'Die pijn blijft'

15 juli 2019 09:33 Met het winnen van de landstitel, de beker en het bereiken van de halve finale in de Champions League was het afgelopen seizoen fantastisch voor Ajax. Toch blijft de uitschakeling in de slotfase tegen Tottenham Hotspur een open wond. "Die pijn blijft."

Dat zegt Daley Blind in gesprek met Ajax TV. De verdediger genoot van zijn vakantie, maar dacht ook daar nog wel eens terug aan die wedstrijd. "Op vakantie geniet je na van een geweldig seizoen, maar die uitschakeling doet nog steeds pijn."

Op de kaart

Ondanks die uitschakeling beseft Blind hoe bijzonder het afgelopen seizoen was voor de Amsterdammers. "Al met al een was het een fantastisch jaar. We hebben Ajax weer op de kaart gezet in Europa en heel veel goodwill gekweekt in heel de wereld. Een jaar waarin we attractief voetbal hebben gespeeld. In het begin van het seizoen had ik dat niet durven dromen", begint de international.

 

Pijn

Toch schiet de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur nog regelmatig door het hoofd. "Die pijn blijft nog wel even. Het is niet voor iedereen weggelegd om zo ver te komen in de Champions League. Als het dan als Ajax zijnde lukt tegen financiële grootmachten en het spel speelt dat iedereen wil zien, dan doet dat goed."

Met name de manier waarop Ajax uitgeschakeld werd, doet pijn bij Blind. "Het is extra zuur dat je er in de laatste seconde uitgeknikkerd wordt. Dan verlies ik liever kansloos met 3-0, dan dat je met twee benen in de finale staat en alsnog ten onder gaat."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android