Shirts 19-20

Dit betaal je voor nieuwe shirts eredivisie: Feyenoord duurst, Emmen goedkoopst

16 juli 2019 11:33 Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dus zijn er ook weer nieuwe tenues. Wat kost een shirtje van je favoriete club tegenwoordig? VTBL zocht het uit aan de hand van thuisshirts in volwassen maten.

De shirts van VVV-Venlo, FC Groningen, sc Heerenveen en Fortuna Sittard zijn niet meegenomen in dit overzicht, omdat deze nog niet bekend zijn.

14. FC Emmen 

Het goedkoopste shirt koop je in Drenthe. Voor het nieuwe thuisshirt van FC Emmen ben je 'slechts' 59,99 euro kwijt. Wanneer je daar nog een rugnummer op wil laten drukken, kost dat je 7,50 euro extra. 

13. RKC Waalwijk

Bij nieuwkomer RKC Waalwijk betaal net iets meer dan bij Emmen, maar dat is dan ook echt net iets meer. Voor één eurocent extra heb je het nieuwste blauw-gele shirt van de ploeg uit Waalwijk. 60 euro kost dat je.

10. Willem II / Sparta / Heracles Almelo

Op de tiende plaats treffen we drie clubs die dezelfde prijs hanteren. Voor het nieuwste tricot van Willem II, Sparta Rotterdam of Heracles Almelo betaal je 64,95 euro. 

8. PEC Zwolle / FC Twente

Ook PEC Zwolle en FC Twente lijken met elkaar prijsafspraken te hebben gemaakt. De shirts van deze twee clubs gaan voor exact 65 euro over de toonbank. Kom je uit Engeland, dan betaal je bij Twente wel wat meer. Dan wordt het euroteken namelijk een pondteken en mag je 65 pond neerleggen.

 

 

6. ADO Den Haag / Vitesse

Fans van ADO Den Haag en Vitesse zijn exact hetzelfde kwijt als zij een shirtje willen kopen. Geel-groen en geel-zwart vragen beide 69,95 euro voor het nieuwste shirt. 

5. FC Utrecht

FC Utrecht speelt dit seizoen in prachtige shirts van Nike. Door de overstap van Hummel naar Nike moeten de fans wel iets dieper in de buidel tasten. Het nieuwste FC Utrecht-shirt kost namelijk 69.99 euro.

4. AZ

Het lijkt erop dat er op de marketing-afdeling van AZ is gekeken naar de ranglijst van de eredivisie. Een fraaie vierde plaats in de competitie en dus ook een vierde plaats in de ranglijst wat betreft shirtverkoop. Het nieuwe AZ-shirt is te koop voor 74,95 euro.

3. PSV

Van de traditionele top-drie betaal je bij PSV het minst voor het nieuwe shirt. Al moet je nog steeds met een behoorlijk bedrag over de brug komen. Voor 84,99 heb je het rood-witte tenue in je kast hangen.

2. Ajax

De landskampioen is niet de duurste club als het gaat om shirts. Al is het shirt van Ajax absoluut niet goedkoop en slechts vijf cent goedkoper dan het duurste shirt in de lijst. Een shirt van de Amsterdamse topclub kost je 89,95 euro. 

1. Feyenoord

Net als Ajax speelt Feyenoord in shirts van Adidas. In Rotterdam moet je wel net iets meer neerleggen voor het nieuwste shirt. Het allerduurste eredivisie-shirt kost precies 90 euro. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android