Nieuws

Van der Sar over voorronde Ajax: 'Het voelt oneerljk'

16 juli 2019 12:28 Edwin van der Sar heeft zijn vraagtekens gezet bij het feit dat Ajax ondanks de halve finale-plek in de Champions League van vorig jaar, dit seizoen in de derde voorronde van het toernooi moet beginnen.

Volgens de algemeen directeur van Ajax brengt deze situatie een grote druk met zich mee. "We moeten al in een zeer vroeg stadium van het seizoen klaar zijn, en dat geeft veel druk op veel fronten. Vanwege alle interlandverplichtingen zoals de Nations League, de Afrika Cup en de Copa América beginnen onze beste spelers veel later", zo maakt Van der Sar duidelijk op de pagina van de ECA (belangenbehartigers van de Europese clubs).

"Het is extreem moeilijk het succesverhaal te herhalen", vervolgt de oud-doelman. "Het voelt ook een beetje oneerlijk dat het bereiken van de halve finale in de Champions League en het winnen van zowel de Nederlandse titel als de beker van minder waarde is dan het eindigen als vierde in een van de topvier competitie in Europa."

De Ajax-directeur heeft een aanpassing van het kwalificatietraject in gedachten. "De leidende clubs in middelgrote competities, zoals Celtic, FC Kopenhagen en Ajax, zouden niet alleen afhankelijk moeten zijn van de plaats van hun land op coëfficiëntenranglijst, maar ook worden beloond voor de prestaties in eigen land en in Europa."

Ajax speelt op 6 of 7 augustus en 13 augustus tegen een nog door loting te bepalen opponent voor een plek in de vierde voorronde. Mochten de Amsterdammers ook die ronde doorkomen, dan staan ze in het hoofdtoernooi van de Champions League. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android