Nieuws

Fekir van Lyon naar Real Betis

22 juli 2019 18:29 Nabil Fekir staat op het punt om Olympique Lyon te verruilen voor Real Betis. De 26-jarige Fransman arriveerde maandag in Sevilla om de laatste formaliteiten van zijn transfer af te handelen. Fekir poseerde al met een sjaal van zijn nieuwe club. De Franse international groeide de afgelopen jaren bij Lyon uit tot de vedette en aanvoerder van de ploeg.

Fekir was een jaar geleden dicht bij een overstap naar Liverpool, dat ruim 60 miljoen euro wilde betalen aan Lyon. De transfer ging op het laatste moment echter niet door, naar verluidt omdat de Fransman niet door de medische keuring kwam. Volgens Spaanse media betaalt Real Betis nu 'slechts' zo'n 20 miljoen euro om de aanvallende middenvelder aan te trekken. Het contract van Fekir bij Lyon, de club van Kenny Tete en Memphis Depay, zou volgend jaar aflopen.

Fekir maakte deel uit van de Franse selectie die vorig jaar in Rusland de wereldtitel veroverde. Hij mocht een paar keer invallen, onder meer in de finale tegen Kroatië (4-2).

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android