Nieuws

Atlético vernedert Real Madrid met 7-3

27 juli 2019 08:40 Atlético Madrid heeft stadgenoot Real vernederd tijdens een verhitte oefenwedstrijd op Amerikaanse bodem. De ploeg van trainer Diego Simeone versloeg de 'Koninklijke' in East Rutherford (New Jersey) met 7-3. Diego Costa maakte vier doelpunten, maar hij werd na ruim een uur spelen ook met rood van het veld gestuurd vanwege een vechtpartij met Dani Carvajal. Die verdediger van Real moest ook vertrekken.

Bij rust stond het al 5-0 voor Atlético. Costa opende gelijk in de eerste minuut de score, waarna topaankoop João Félix (voor 126 miljoen euro overgekomen van Benfica) er kort daarna 2-0 van maakte. Angel Corea tekende voor de derde treffer, waarna Costa in de eerste helft nog twee keer scoorde. De spits van Atlético maakte kort na rust zijn vierde treffer. Real Madrid, met onder anderen de zomeraankopen Eden Hazard en Luka Jovic in de basis, kon pas na een uur iets terugdoen via Nacho. Vitolo tekende voor de 7-1, waarna Karim Benzema (strafschop) en Javi Hernández de score nog iets dragelijker maakten voor Real.

"Atlético was in alles beter, meer valt er niet over te zeggen", zei trainer Zinedine Zidane van Real. "Dit was een oefenwedstrijd. Op 17 augustus, bij de start van de competitie, moeten we er klaar voor zijn."

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android