Nieuws

Transferzomer Liverpool: Van den Berg nog steeds duurste aankoop

09 augustus 2019 12:40 Sepp van den Berg geldt nog steeds als duurste zomeraankoop van Liverpool in 2019. De Nederlander kwam voor bijna twee miljoen euro over van PEC Zwolle.

Jürgen Klopp is niet van plan nog veel te ondernemen op de transfermarkt. "Je kunt geen spelers halen die ons beter maken. Want die spelers vragen wanneer ze gaan spelen. Dan moet ik ze vertellen: pas als die en die ziek is, of vertrekt."

Aanwinsten

De Reds haalden deze zomer naast Van den Berg nog doelman Adrián (transfervrij) en Harvey Elliott. Laatstgenoemde is een speciaal geval, aangezien zijn transfersom nog duidelijk moet worden. De opleidingsvergoeding die Fulham voor het 16-jarige talent krijgt, wordt bepaald door een speciaal tribunaal. De twee clubs kwamen namelijk niet tot een overeenstemming op financieel gebied.

De waarde van Elliot wordt echter geschat op tien miljoen euro. Een stuk meer dan de Nederlander heeft gekost, maar nog steeds weinig geld, vergeleken met de overige topclubs.

Liverpool begint het seizoen vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Norwich City, dat afgelopen jaargang promoveerde naar de Premier League. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android