Transfer

Veltman na mislopen transfer: 'Buitenlandse droom blijft'

13 augustus 2019 07:27 Het lijkt er sterk op dat Joël Veltman dit seizoen 'gewoon' bij Ajax blijft. De landskampioen ziet een vertrek van de verdediger, ondanks een aflopend contract, niet zitten. Balen voor Veltman, maar klagen zit er niet in. "Terugkijken heeft geen zin, ik ga volle kracht vooruit."

Dat zegt de 27-jarige Veltman in gesprek met De Telegraaf. Toch benadrukt hij dat een transfer zijn droom blijft. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag eens verder te kijken. Dat was twee jaar geleden voor mijn blessure al zo en afgelopen zomer hetzelfde. Mijn droom van een buitenlands avontuur blijft."

West Ham United

Naar verluidt zou West Ham United interesse hebben gehad in Veltman, die zelf niet op namen van clubs in wil gaan. "Nee, ook de naam noem ik niet, want dat is niet netjes naar die club toe. De trainer heeft mij voor de vakantie laten weten dat hij mij graag wil houden. Toen er later concrete interesse ontstond, hebben de Ajax-directie en de trainer nogmaals laten weten dat ze mij niet willen laten gaan."

Nu een transfer van de baan lijkt, zet Veltman zich voor de volle 100% in voor Ajax. "De trainer vindt me een te belangrijke schakel en dat vertrouwen voelt wel goed. En het is natuurlijk helemaal geen straf om te blijven. Het succes van afgelopen jaar smaakt naar meer. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, André Onana en David Neres er nog een jaar aan hebben vastgeplakt."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android