Wesley Sneijder

Van Bommel ziet trainer in Sneijder: 'Altijd welkom bij PSV'

13 augustus 2019 08:08 Wesley Sneijder is officieel gestopt met voetballen. De recordinternational maakte maandag bekend dat zijn loopbaan als profvoetballer erop zit. De grote vraag is of we Sneijder zien terugkeren in de voetbalwereld. PSV-trainer Mark van Bommel denkt van wel. "Het is Wes zijn wereld."

"Hij kent iedereen en maakt makkelijk contact. Als speler was hij altijd al bezig met het spel, hij dacht veel na over voetbal. In hem schuilt een trainer", aldus Van Bommel tegenover Voetbal International. Mocht de oud-Ajacied nog op zoek zijn naar een club om zijn trainerscarrière te starten, dan helpt Van Bommel hem graag uit de brand. "Ik heb al tegen hem gezegd dat als hij hulp nodig heeft, hij bij PSV altijd welkom is."

 

 

Grote speler

Van Bommel heeft louter mooie woorden over voor zijn oud-collega. "Wesley noemde mij wel eens zijn moeilijkste tegenstander, nou, andersom was hetzelfde, hoor. Toen we elkaar net tegenkwamen, moesten we wennen. Het ging hard tegen hard. Maar eenmaal op het veld, klikte het meteen. Ik had Wesley nodig, hij mij. We raakten zelfs zo ingespeeld, dat ik blind de ballen kon geven."

"Wesley stond altijd contra opgesteld, zodat ik wist dat hij er was. Daarbij had hij ook nog het vermogen om uit een kansloze situatie toch iets te halen. Geweldige trap, formidabele techniek, een winnaar. Wesley is een van de grootste spelers die we ooit hebben gehad."

Hart van goud

Niet alleen op het veld, ook daarbuiten was Sneijder een grote voetballer. "Hij heeft niet het imago, maar geloof me: geweldige jongen. Dat zal iedereen bevestigen. Hij stond altijd voor iedereen klaar, was behulpzaam, nam spelers onder zijn hoede. Wesley was ook degene die met de pet rond ging voor cadeautjes voor de staf van het Nederlands elftal. Gewoon een gozer met een hart van goud."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android