Van Bommel kreeg er vandaag een nieuwe speler bij
Nieuws

Dit zijn de laatste keuzes voor PSV op de transfermarkt

13 augustus 2019 12:29 Nog iets minder dan drie weken en dan sluit de transfermarkt in Nederland. Voor de technisch manager van PSV, John de Jong, worden het nog drukke weken. Hoe ziet de selectie van de Eindhovenaren er in september uit? VTBL keek naar de keuzes die de De Jong en trainer Mark van Bommel de komende weken moeten maken.

Doelman

Jeroen Zoet is al jaren de onbetwiste doelman van PSV. Na Remko Pasveer en Eloy Room heeft Zoet dit jaar concurrentie van Lars Unnerstall. Waar Zoet de laatste weken steeds meer foutjes maakt, speelde de nu geblesseerde Duitser twee geweldige seizoenen bij VVV-Venlo. Durft Van Bommel het aan een ander onder de lat te zetten?

Verdediging

Het lijkt er niet op dat De Jong en PSV nog veel energie in de verdediging gaan steken. De Eindhovenaren trokken de portemonnee voor Timo Baumgartl en Olivier Boscagli. Daarnaast werd Toni Lato gehuurd van Valencia en dook Daniel Schwaab na enkele maanden afwezigheid weer op.

Toch is de bezetting in de achterhoede van PSV niet optimaal. Van Bommel heeft achter Denzel Dumfries alleen de jonge Jordan Teze tot zijn beschikking. Aan de andere kant heeft de oefenmeester met Toni Lato slechts een echte linksback. Hij heeft met centrumverdedigers Boscagli, Nick Viergever en middenvelder Sadilek drie back-ups. Gaat PSV nog voor versterkingen aan de zijkant? 

Middenveld

Hoe het middenveld van PSV er over enkele maanden uitziet, is een groot vraagteken. Het lijkt een zekerheid dat een fitte aanvoerder Ibrahim Afellay en vice-aanvoerder Pablo Rosario kunnen rekenen op een basisplaats als verdedigende middenvelder. Verder heeft Van Bommel Érick Gutiérrez, Jorrit Hendrix, Ryan Thomas en eventueel Michal Sadilek nog achter de hand. Overigens staat Hendrix in de belangstelling van verschillende clubs.

Op die '10'-positie, een van de belangrijkste posities in het systeem van PSV, heeft Van Bommel maar weinig keuze. De enige echte nummer 10 is de onervaren Mohammed Ihattaren. De oefenmeester probeert het op dit moment met Steven Bergwijn, maar die lijkt het beste te renderen op de vleugels. Gaat PSV zich nog mengen op de transfermarkt om een aanvallende middenvelder binnen te halen?

Aanval

De kans dat Lozano vertrekt uit Eindhoven wordt groter en groter en dus lijkt de aanval van PSV zo goed als zeker uit Bruma, Donyell Malen en Steven Bergwijn te gaan bestaan. Daarachter is de spoeling echter dun. Met Cody Gakpo en Zakaria Aboukhlal heeft PSV twee goede, maar onervaren buitenspelers achter de hand. Versterkt PSV zich bij een vertrek van Lozano met een nieuwe buitenspeler?

Maar PSV lijkt zich beter de kunnen richten op de spitspositie. Met Donyell Malen heeft PSV een rappe, wendbare centrumaanvaller, maar er zijn weinig alternatieven voor hem. Nu Sam Lammers maanden moet toekijken, is de jonge Joël Piroe de enige echte overgebleven spits in de selectie. Gaat PSV de selectie versterken met een nieuwe spits?

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android