Champions League

Ajax pakt lastige horde PAOK en gaat door naar play-offs Champions League

13 augustus 2019 22:15 Ajax heeft geen makkelijke avond gehad tegen het Griekse PAOK Saloniki. Na het gelijkspel in Griekenland (2-2), leek het voor de Amsterdammers een relatief eenvoudige opgave te worden. Mede door twee rake strafschoppen, wist Ajax uiteindelijk PAOK van zich af te schudden: 3-2. De Amsterdammers gaan door naar de play-offs van de Champions League.

APOEL Nicosia is de laatste tegenstander van Ajax op weg naar de groepsfase van de Champions League. De club uit Amsterdam begint het tweeluik met de club uit Cyprus volgende week met een uitwedstrijd.

Diego Biseswar, geboren in Amsterdam, schoot PAOK in de 23e minuut op voorsprong. Ajax kwam in de 43e minuut op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Dusan Tadic. De aanvoerder uit Servië revancheerde zich daarmee enigszins voor de penalty die hij in de 32e minuut miste.

Nicolás Tagliafico kopte Ajax in de 79e minuut op 2-1, waarna Tadic in de 85e minuut opnieuw een strafschop benutte. In de blessuretijd werd het nog even spannend toen Biseswar de 3-2 binnenschoot.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android