Opmerkelijk

'Bedreigde Özil moet Rooney vervangen in Amerika'

15 augustus 2019 13:28 DC United kan in januari wel eens de ene wereldster inruilen voor de andere: op het moment dat de Amerikaanse club Wayne Rooney laat vertrekken naar Derby County, staat Mesut Özil op de nominatie om vice versa de Atlantische Oceaan over te steken.

Dit meldt de Washington Post donderdag.

Volgens de gerenommeerde Amerikaanse krant hebben clubofficials van DC United woensdag al gesproken met de zaakwaarnemer van de Duitse middenvelder van Arsenal.

Het zou gaan om een overgang in januari 2020, als Rooney Washington verlaat voor een avontuur bij de club van trainer Phillip Cocu.

Het is een publiek geheim dat Özil het niet helemaal meer naar zijn zin heeft bij de Gunners.

Naast sportieve malaise werd recent een nieuw en bizar hoofdstuk toegevoegd aan de periode-Özil bij Arsenal. De middenvelder zou zich niet meer veilig voelen in Engeland, na een mislukte overval op hem.

Zijn ploeggenoot Sead Kolasinac en hij zouden sindsdien worden bedreigd. Uit veiligheidsoverwegingen deed het duo zelfs niet mee in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen: Newcastle United-uit (0-1 winst).

Het salaris zou nog een struikelblok kunnen zijn voor de Amerikanen. Özil verdient volgens de krant 25 miljoen per jaar en behoort daarmee tot de tien best betaalde spelers ter wereld.

Özil, die in 2014 Wereldkampioen werd met Duitsland, speelt sinds 2013 voor Arsenal en heeft nog een contract tot 2021 in Londen.

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android