Donny van de Beek maakt de 2-1 voor Ajax tegen FC Utrecht
Eredivisie

'Ik denk dat Van de Beek dit seizoen voor Ajax speelt'

16 augustus 2019 13:25 Ajax-trainer Erik ten Hag is hoopvol als het gaat om het behouden van Donny van de Beek voor de club.

De coach kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo dit weekend vragen van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay.

Hij wilde graag weten wat de gedachten van Ten Hag waren over de nabije toekomst van zijn middenvelder. Van de Beek wordt namelijk al weken in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid.

Het antwoord van de trainer was hoopvol, ook voor de Ajax-fans die niets liever willen dat Van de Beek nog een jaar in Amsterdam blijft.

De vervolgvraag was of Ten Hag dan ook verwacht dat Van de Beek zijn contract in de Johan Cruijff ArenA zal verlengen. "Dat weet ik niet, ik zeg alleen dat hij dit seizoen voor Ajax gaat spelen", reageerde Ten Hag.

Dit zou kunnen betekenen dat Van de Beek pas na dit seizoen verkocht wordt, of dat er al een deal met Real is gesloten, maar de middenvelder het seizoen afmaakt in Amsterdam, voordat hij naar Spanje verkast.

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android