Nieuws

Robben duikt 'trainersvak' in: 'Ga de ploeg van mijn zoon trainen'

20 augustus 2019 08:44 Arjen Robben is vanaf dit seizoen geen profvoetballer meer, de aanvaller gaat zich richten op heel andere dingen. Toch laat hij het spelletje niet volledig los. "Komend seizoen ga ik de ploeg van mijn jongste zoon trainen."

Dat zegt Robben tegen het Duitse BILD. De oud-aanvaller verklapte ook alvast wat hij de jonge spelertjes gaat leren. "Dan weten jullie natuurlijk al wat er op het programma staat: vanaf rechts naar binnen trekken en dan met links uithalen."

Die uitspraken deed Robben rondom een voetbalgala in Hamburg. Daar werd de Nederlander in het zonnetje gezet vanwege zijn prestaties bij met name Bayern München. Tijdens het Sport Bild-gala ontving hij een oeuvreprijs.

Champions League-finale

Ook Jürgen Klopp was aanwezig in Hamburg en de Liverpool-trainer blikte daar nog even kort terug op het belangrijkste moment van Robben. Het doelpunt in de Champions League-finale van 2013 tegen Borussia Dortmund. Klopp was destijds coach van de geel-zwarten. "Ik had hem die avond een schop onder zijn kont willen geven. Toen Robben en Franck Ribéry ook begonnen te verdedigen, waren we met Dortmund verloren."

Beste trainer

Robben speelde zelf nooit onder Klopp, maar wel onder veel andere trainers. Maar wie was nu eigenlijk de beste? "Dan zeg ik Pep Guardiola. Onder hem hebben we het meeste plezier gehad. Voetballend was het simpelweg geniaal."

Robben legt ook uit wat Guardiola met hem deed. "Toen hij kwam, was ik al dertig. Dan probeer je eigenlijk vooral op je niveau te blijven en niet slechter te worden. Maar onder hem ben ik nog beter geworden, speelde ik plotseling op verschillende posities, waarop ik nooit gedacht had te spelen. Dat was het allermooiste."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android