Pogba baalt van het missen van zijn penalty
Premier League

Ook Pogba racistisch bejegend na missen penalty

20 augustus 2019 11:24 Opnieuw is een speler uit de Premier League het doelwit geworden van racisme op social media. Dit keer was Manchester United-ster Paul Pogba het slachtoffer.

De Red Devils speelden maandagavond met 1-1 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers. Pogba miste een penalty in die competitiewedstrijd. Vervolgens werd hij racistisch belaagd op social media.

Hij is na Yakou Meite van Reading, dat uitkomt in de Championship, en Chelsea's Tammy Abraham de derde Engelse speler die binnen een week met racisme te maken krijgt na het missen van een strafschop.

Sterkst mogelijke actie 

Manchester United zegt in een verklaring er 'alles aan te zullen doen' de mensen, die zich schuldig hebben gemaakt aan het racistisch wangedrag, te identificeren en 'de sterkst mogelijke actie' tegen hen te zullen ondernemen.

"Wij roepen de bedrijven achter social media op hetzelfde te doen. We hebben zero tolerance voor racisme of discriminatie."

Ploeggenoot Harry Maguire, pleit er op Twitter voor dat iedereen die een social media-account wil openen, dat alleen zou moeten kunnen doen met een paspoort of rijbewijs.

'Eén familie'

Ook Marcus Rashford nam het op voor ploeggenoot Pogba. "Manchester United is één familie. Pogba is een groot onderdeel van die familie. Als je hem aanvalt, val je ons allemaal aan." Ook de aanvaller riep Twitter op iets te doen.

Volgens antiracisme organisatie Kick It Out is het aantal racistische incidenten in het Engelse voetbal in het afgelopen seizoen met 43 procent gestegen, van 192 naar 274.

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android