Nieuws

Hazard verkozen tot beste speler Europa League

30 augustus 2019 14:14 Eden Hazard is uitgeroepen tot de beste speler van het Europa League-seizoen 2018/2019. Dit gebeurde voorafgaand aan de loting voor de groepsfase van het aankomende seizoen. De aanvaller ontving 340 punten en versloeg daarmee Olivier Giroud en Luka Jović.

Hazard wist vorig seizoen met Chelsea de Europa League te winnen. In de finale tegen Arsenal werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Hij scoorde twee keer en gaf ook nog een assist, in wat zijn laatste wedstrijd voor Chelsea bleek te zijn. In de zomer verkaste de Belg naar Real Madrid.

Puntendeling

Zijn ex-teamgenoot Olivier Giroud was ook genomineerd voor de prijs. De Fransman speelde een belangrijke rol in het toernooi voor Chelsea. Hij eindigde op de tweede plaats met 119 punten.

De derde genomineerde was Luka Jović, die met Eintracht Frankfurt de halve finale bereikte. De 21-jarige spits beleefde zijn internationale doorbraak dankzij zijn goede prestaties in de Europa League. Hij verkaste afgelopen zomer eveneens naar Real Madrid en is nu teamgenoot van Hazard.

De punten worden toegekend op basis van een stemming. Alle 48 coaches van de clubs die vorig seizoen in de  Europa League uitkwamen brachten een stem uit, samen met 55 journalisten.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android