Oranje

'De Ligt en Frenkie de Jong gaan het vrijdag in Hamburg laten zien'

02 september 2019 10:51 Het Nederlands elftal neemt het aanstaande vrijdag in Hamburg op tegen Duitsland. De ogen zullen met name gericht zijn op Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Matthijs De Ligt. Willem van Hanegem heeft vertrouwen in het drietal, ook al zijn ze niet allemaal in bloedvorm.

"We hebben de beste speler van Europa met Virgil van Dijk aan boord. En we hebben met Frenkie de Jong de beste middenvelder uit de Champions League. Dat Van Dijk die mooie prijs won, is prachtig. Al die mensen die aan hem twijfelden zullen zich nu wel schamen", schrijft 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Toch kan Van Dijk nog beter dan wat hij nu al laat zien. De momenten dat hij achteloos verdedigt door zijn been wat naar achteren te laten hangen om een bal te blokken, blijven voorkomen. Als hij dat laconieke uit zijn spel krijgt, is hij nog jarenlang de beste verdediger op aarde."

De Ligt

Zijn maatje achter in het centrum, De Ligt, maakte vrijdag zijn officiële debuut voor Juventus. Dat ging echter niet zoals gehoopt, al is er volgens Van Hanegem geen reden tot paniek. "De opvolger van Van Dijk hebben we ook al in huis. Wat een paniek hè, nu De Ligt tegen Napoli een paar dure foutjes heeft gemaakt. Geloof me, De Ligt en Frenkie de Jong gaan het vrijdag in Hamburg laten zien. Maar laat ze alsjeblieft niet denken dat ze iets moeten bewijzen. Dat hebben ze al lang gedaan."

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android