Transfer

'Dit was misschien wel de makkelijkste transfer ooit'

03 september 2019 13:53 VVV-Venlo zorgde deze transferzomer voor een enorme verrassing door Lee Cattermole te contracteren. Wie denkt dat technisch manager Stan Valckx heeft moeten lullen als brugman om de middenvelder binnen te halen, zit mis. "Dit was misschien wel de makkelijkste transfer die ik ooit gedaan heb."

Dat zegt Valckx tegenover Voetbal International. Sterker nog, de cultheld die bijna driehonderd duels in de Premier League speelde, nam zelf contact op met de Limburgse club. "Ik werd deze zomer gebeld door een onbekend nummer. Het bleek het management van Lee. Of hij bij VVV kon voetballen. Waarom? Hij zocht een mooie club in een mooie competitie. Dat is het echte verhaal."

Uiteraard ging VVV akkoord en dus kwam Cattermole naar De Koel. "We spraken af dat hij een week zou meetrainen. Vervolgens hebben we een salarisindicatie gegeven. Geen probleem. Het kunstgras? Geen probleem. In twee, drie uur was alles geregeld. Dit was misschien wel de makkelijkste transfer die ik ooit heb gedaan."

Van die deal hebben ze in Venlo absoluut geen spijt. Volgens Voetbal International zijn de VVV-shirts niet aan te slepen in Sunderland en wil zelfs de BBC binnenkort langskomen om een reportage te maken.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android