Achtergrond

Het inspirerende verhaal van Mings: van bijna stoppen naar international

06 september 2019 17:59 Tyrone Mings leeft momenteel zijn droom. De 26-jarige voetballer van Aston Villa werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland. Een klein wonder, aangezien Mings op 19-jarige leeftijd nog wilde stoppen met voetballen.

Op die leeftijd leek een loopbaan in het profvoetbal verder weg dan ooit, terwijl het nog zo mooi begon. Als jong spelertje viel Mings op bij Southampton. Zij namen de verdediger op in de jeugdopleiding, maar op zijn zestiende kwam er een abrupt einde aan dat avontuur. Southampton vond hem niet goed genoeg en liet Mings terugkeren naar de amateurs.

Hypotheekadviseur

De jonge Mings besloot om niet op te geven. Bij de amateurs ging hij op jacht naar een nieuwe kans in het profvoetbal. Tegelijkertijd besloot hij te werken aan zijn maatschappelijke carrière als hypotheekadviseurNa twee jaar werk en voetbal gecombineerd te hebben vond de huidige speler van Aston Villa het mooi geweest. Hij wilde zijn voetbalschoenen in een doos opbergen en zich gaan richten op werk. Totdat Ipswich Town FC voor de deur stond en hem op het laatste moment een nieuwe kans gaf.

 

Die greep de 19-jarige Mings met beide handen aan. Na 63 wedstrijden in het eerste bij Ipswich klopte Bournemouth aan. De club van Nathan Aké nam de voormalig hypotheekadviseur voor ruim elf miljoen euro over. Dat avontuur werd geen succes, maar uiteindelijk bood Aston Villa uitkomst. Met die ploeg promoveerde Mings vorig seizoen naar de Premier League. En op het hoogste niveau gaat het lekker. De linksback speelde tot nu toe alles en kreeg als beloning een uitverkiezing voor het nationale team. Een waar jongensboek lijkt geschreven. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android