EK-kwalificatie

Doelpunten uitblinker Babel helpen Oranje aan ruime zege

09 september 2019 22:32 Oranje heeft de tweede zege binnen drie dagen te pakken. Na de euforische overwinning op Duitsland (2-4), werd ook Estland aan de kant geschoven. Mede dankzij twee goals van Ryan Babel won het Nederlands elftal ruim (0-4) in Noordoost-Europa. In de tweede helft tegen de Esten was de speler van Galatasaray ook al een van de uitblinkers.

Ryan Babel speelde een hoofdrol in zijn zestigste interland. De aanvaller opende in de zeventiende minuut de score en tekende in de 47e minuut voor de 0-2. Memphis Depay vierde zijn vijftigste interland met de 0-3. In de slotfase zorgde Georginio Wijnaldum voor 0-4.

Oranje houdt door de zege een helder uitzicht op de twee bovenste plaatsten van de poule die recht geven op een rechtstreeks ticket voor het EK. Nederland heeft zelfs in eigen hand of het groepswinnaar wordt. Dat vergroot de kans op een gunstige loting voor de Europese eindronde.

Oranje vervolgt de EK-kwalificatie volgende maand met wedstrijden tegen Noord-Ierland (10 oktober) en Wit-Rusland (13 oktober). Nederland sluit het kwalificatietoernooi af met een uitwedstrijd tegen Noord-Ierland (16 november) en een thuisduel met Estland (19 november).

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android