Nieuws

Arda Turan is in Turkije veroordeeld voor incident met wapen

11 september 2019 16:46 Arda Turan moet er voor zorgen dat hij de komende tijd niet meer met justitie in aanraking komt. De 32-jarige middenvelder die door FC Barcelona al twee seizoenen wordt verhuurd aan Istanbul Basaksehir, is woensdag in Turkije veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en acht maanden voor openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit.

Een jaar geleden kreeg Turan ruzie met de Turkse zanger Berkay Sahin. De aanvallende middenvelder sloeg de zanger in een nachtclub in Istanbul een gebroken neus en zocht hem later op in het ziekenhuis. Daar kwam hij met een pistool en bedreigde Arda Turan de zanger. 

De openbaar aanklager beschuldigde de honderdvoudig international van verboden wapenbezit, openlijke geweldpleging en aanranding en er werd een gevangenisstraf van 12,5 jaar geëist. 

Turan werd woensdag door de rechter vrijgesproken van 'aanranding' en hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en acht maanden voor verboden wapenbezit en openlijke geweldpleging. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android