Nieuws

Zlatan: 'MLS is een grote grap'

12 september 2019 10:17 LA Galaxy heeft donderdagnacht met 2-1 verloren van Colorado Rapids in de MLS. De wedstrijd kende een aantal controversiële VAR-momenten en leverde wederom kritiek van Zlatan Ibrahimović richting de MLS op.

Colorado Rapids kwam in de 79e minuut op voorsprong dankzij Cole Basset, via een kopbal uit een vrije trap. De keeper van Galaxy zag er overigens niet heel goed uit bij dit moment.

Twee minuten laten maakte Giancarlo Gonzáles gelijk met een kopbal uit een hoekschop. Het was de eerste goal van de centrale verdediger bij LA Galaxy.

In de 85e minuut kreeg Colorado Rapids vervolgens een op het oog makkelijk gegeven penalty, die binnen werd geschoten door Nicolás Mezquida.

Richting het einde van de wedstrijd ontving Cristian Pavón een rode kaart voor een overtreding bij de cornervlag, maar na tussenkomst van de VAR werd deze omgezet naar een gele kaart.

Diep in blessuretijd kwam er nogmaals een VAR-moment, toen een verdediger van Colorado tegen het hoofd van een speler van Galaxy schopte. Je zou denken dat dit een penalty moest opleveren, maar de scheidsrechter en VAR beslisten anders.

 

Blokkeren

De beslissingen in het nadeel van LA Galaxy bewoog het social mediateam van de club ertoe om het Twitter-account van de scheidsrechtersbond te blokkeren.

Zlatan

Hoewel hij niet tot scoren kwam, trok Ibrahimović toch de nodige aandacht. Na het fluitsignaal besloot hij dat zowel fans als tegenstanders zijn aandacht niet waard waren.

In de catacomben van het stadion bekritiseerde de sterspeler bovendien de MLS. Hij vond het bezopen dat er zo snel na een interlandbreak al gevoetbald wordt, waardoor Galaxy de nodige spelers moest missen.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android