Afgekeurde goal

Van Hanegem over VAR: 'En dat noemen we dan eerlijker'

16 september 2019 07:23 Ajax had zaterdagavond een mazzeltje met de VAR. De Amsterdammers kwamen op een 1-2 achterstand tegen sc Heerenveen, maar omdat er voorafgaand aan die treffer een lichte overtreding op Veltman werd gemaakt, ging die treffer niet door. Onzin, vindt Willem van Hanegem. "En dat noemen we dan 'eerlijker'. Schei toch uit."

In de ogen van de Feyenoord-legende is het spel er met de invoering van de VAR niet op vooruitgegaan. "Ik moet lachen om mensen die het voetbal sinds de invoering van dat systeem 'eerlijker' vinden geworden. Nou, dat is het helemaal niet. Het was eerlijker geworden als ze alleen de écht grote fouten eruit zouden halen. Gewoon, met een televisietje bij de vierde man. Die grijpt dan alleen in bij heel duidelijke blunders. Klaar is Kees", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Volgens Van Hanegem slaat het nergens op dat het doelpunt van Heerenveen werd afgekeurd. "Zoals het nu gaat, is het juist oneerlijker. Omdat er nu nóg twee mensen gaan meebeoordelen. En de ene vindt dit, en de andere vindt een week later weer dat, en de volgende vindt zus. Als zaterdagavond Pietje in die VAR-wagen had gezeten in plaats van Keesje, dan had dat doelpunt van Heerenveen gewoon geteld. En dat noemen we dan 'eerlijker'. Schei toch uit."

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android