Bundesliga

Nagelsmann pleit voor verandering: 'Een Van Dijk koop je niet met de verkoop van braadworsten'

16 september 2019 10:36 In de Bundesliga geldt de regel dat de aandelen voor 51% in handen van de clubs moeten liggen. Dit om investeerders buiten te houden en overnames te voorkomen. RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann vindt dat het anders moet.

Ik gesprek met het Duitse Kicker geeft de 32-jarige trainer aan dat hij bang is dat Duitsland het af gaat leggen tegen het grote geld bij andere Europese clubs. "Zelfs een starter in de Premier League heeft aanzienlijk meer geld dan de nummer vijf in de Bundesliga."

Braadworsten

Volgens Nagelsmann is open staan voor investeerders de enige manier om bij te blijven. "Je kunt een Virgil van Dijk, die 85 miljoen heeft gekost, niet kopen met de inkomsten uit de verkoop van braadworsten."

"Als we dichter bij het Engelse voetbal willen komen en niet alleen willen dat Bayern München kans maakt in de Champions League, moeten we in ieder geval gaan denken aan investeerders of ons daar op een andere manier voor open stellen. Of we moeten vasthouden aan dit pad en accepteren dat we achterop raken."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android